Blbuvzdorný piškotový korpus 

23.02.2020

Porce: 1 velký plech/ 2 menší dortové formy
Doba přípravy: 35 min 

Suroviny

  • 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 a 1/3 hrnku cukru krystal
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 a 1/3 hrnku rostlinného mléka
  • 4 lžíce octa
  • 2/3 hrnku oleje

Postup přípravy:

  1. Rostlinné mléko smícháme s octem a necháme pár minut odležet.
  2. Mezitím si smícháme veškeré sypké ingredience a v druhé míse zase ingredience mokré, ke kterým přidáme i mléko s octem.
  3. Obě směsi spolu zlehka promícháme. Hotové těsto přelijeme do vysokého plechu vyloženého pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 25 min. Po dopečení necháme úplně vychladnout. 

Receptů na piškotový korpus existuje nespočet. Já osobně už jsem jich vyzkoušela tolik, že je nedokážu spočítat ani na prstech všech svých končetin. Když jsem ale narazila na tuhle veganskou vychytávku, rozhodla jsem se, že už nebudu jiný recept nikdy používat. Je super jednoduchý, rychlý a nezůstane vám po něm prázdná peněženka. 

Já ho například použila už ZDE v dokonale vláčných a nadýchaných "želé" řezech.