Brownies z černých fazolí

12.05.2019

Porce: 16 kousků 
Doba přípravy: 40 min

Suroviny

  • 3/4 hrnku celozrnné mouky
  • 1/2 lžičky soli 
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku holandského kakaa
  • 1 konzerva černých fazolí (cca 250 g propláchnutých fazolí) 
  • 3/4 hrnku vody
  • 3/4 hrnku javorového sirupu (nebo medu) 
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku nasekané veganské hořké čokolády
  • máslo na vymazání pekáčku 

Postup přípravy: 

  1. Vymažeme si pekáč nebo menší vysoký plech máslem.
  2. Smícháme mouku, přesáté kakao a kypřící prášek v jedné misce. 
  3. V mixéru rozmixujeme propláchnuté černé fazole, vodu, vanilkový extrakt a javorový sirup.
  4. Tyto dvě směsi smícháme a přidáme nasekanou hořkou čokoládu. Vše důkladně promícháme. 
  5. Pečeme na 180°C asi 30 min. Kontrolujeme špejlí, zda se těsto nelepí. Konečná konzistence těsta by měla být velmi vláčná a vlhká. Těsto může působit nedopečeně, ale je to kvůli množství čokolády, kterou jsme přidali. 

Po tomto zdravém zázraku se u vás jistě zapráší. Recept je velmi jednoduchý, levný a především je perfektní pro každou příležitost. Může posloužit jako narozeninový dort, i jako odpolední zákusek ke kávě. Vaši hosté nemají šanci poznat, jakou zdravou ingredienci jste do vašich brownies ukryli.