Čokoládové crinkles

22.12.2020

Porce: 1 plech kuliček 
Doba přípravy: 1 h

Suroviny: 

  • 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku holandského kakaa 
  • 1 lžička kypřicího prášku 
  • špetka soli 
  • 1 hrnek cukru 
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje 
  • 1 lžíce mletých lněných semínek 
  • 1/3 hrnku rostlinného mléka 
  • 1 hrnek moučkového cukru na obalování 

Postup přípravy: 

  1. Mouku, kypřicí prášek, kakao a sůl si přesejeme přes síto.
  2. V druhé misce vyšleháme olej s cukrem a poté do něj přidáme lněná semínka a rostlinné mléko. 
  3. Obě směsi spolu smícháme v pevné a hladké těsto, které necháme na 30 min odležet v lednici. 
  4. Z připravené hmoty si tvoříme středně velké kuličky, které obalujeme v moučkovém cukru. Následně je naskládáme na plech vyložený pečicím papírem (tvoříme mezi nimi asi 5 cm rozestupy) a dáme je péct na 13 min v troubě předehřáté na 180 °C. 
  5. Po vytažení z trouby budou crinkels uvnitř ještě trochu vlhké, ale necháme je odležet v chladu a ztuhnout. Spotřebujeme do 5 dní. 
Nejúžasnějším objevem letošních Vánoc je rozhodně tento zveganizovaný recept na dokonalé čokoládové crinkles. Pokud máte rádi hutné a vláčné brownies, tento druh cukroví si zamilujete. Křupavá cukrová krustička a super jemný čokoládový vnitřek, co víc si přát...