Cuketová frittata s tofu a rajčaty #vegetarian
01.08.2019
Porce: 9
Doba přípravy: 60 min
Suroviny:
- 1 střední cuketa
- 4 vejce
- 180 g tofu (1 balení)
- 50 g strouhaného sýra
- 50 g špaldové mouky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 velká rajčata
Postup přípravy:
- Cuketu si i se slupkou nastrouháme a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Tofu rozdrobíme na malé kousky.
- V míse smícháme všechny ingredience a okořeníme. Dobře promícháme, aby nám mouka neudělala hrudky.
- Směs vlijeme do menšího vysokého pekáče nebo plechu vyloženého pečícím papírem a poklademe na plátky nakrájenými rajčaty.
- Pečeme cca 45 - 50 min na 190°C.
Tato jednoduchá a zdravá "omeleta" je v naší domácnosti naprostou favoritkou. Hodí se ke snídani, obědu i večeři a pokud plánujete delší cesty, můžete ji s klidem přibalit i do batohu jako sytou svačinku. Uvidíte, že se po ní hned zapráší.