Cuketová frittata s tofu a rajčaty #vegetarian

10.08.2019

Porce: 9 
Doba přípravy: 60 min

Suroviny

  • 1 střední cuketa
  • 4 vejce
  • 180 g tofu (1 balení) 
  • 50 g strouhaného sýra
  • 50 g špaldové mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře 
  • 2 velká rajčata

Postup přípravy: 

  1. Cuketu si i se slupkou nastrouháme a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Tofu rozdrobíme na malé kousky. 
  2. V míse smícháme všechny ingredience a okořeníme. Dobře promícháme, aby nám mouka neudělala hrudky. 
  3. Směs vlijeme do menšího vysokého pekáče nebo plechu vyloženého pečícím papírem a poklademe na plátky nakrájenými rajčaty. 
  4. Pečeme cca 45 - 50 min na 190°C. 

Tato jednoduchá a zdravá "omeleta" je v naší domácnosti naprostou favoritkou. Hodí se ke snídani, obědu i večeři a pokud plánujete delší cesty, můžete ji s klidem přibalit i do batohu jako sytou svačinku. Uvidíte, že se po ní hned zapráší.