Hrášková pomazánka s wasabi

02.05.2020

Porce: ?
Doba přípravy: 10 min

Suroviny

  • 1 plechovka zeleného sterilovaného hrášku (cca 250 g) 
  • 1 lžička wasabi 
  • 1 kyselá okurka (jemně nastrouhaná) 
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce vody

Postup přípravy: 

  1. Hrášek slijeme a propláchneme, rozmixujeme  ho s trochou vody na jemnou kaši a přidáme nastrouhanou okurku a wasabi. 
  2. Promícháme a nakonec přidáme slunečnicová semínka. 
  3. Servírujeme na oblíbený chléb. My přidali ještě tofu osmažené s trochou sojové omáčky na pánvi. 
Tuto pomazánku jsme poprvé ochutnali v Albertu. Jelikož to byla ale limitovaná nabídka, rozhodli jsme se ji pro její velký úspěch vytvořit sami. Uvidíte, že recept je neuvěřitelně jednoduchý, zabere vám pouze pár minut a pomazánku můžete skladovat v lednici až 5 dnů. Pochybuji ale, že se těch pěti dnů dožije, my ji snědli na posezení.