Krémová čočková kari polévka 

27.01.2020

Porce: 6
Doba přípravy: 30 min 

Suroviny: 

  • 2 hrnky červené čočky
  • 4 střední mrkve
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 l zeleninového vývaru 
  • 1 lžička mletého kmínu 
  • 2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1 lžička sušeného koriandru 

Postup přípravy: 

  1. Na oleji si osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme na drobno nakrájenou mrkev a zasypeme základ kořením, které necháme na oleji rozvonět. 
  2. Propláchnutou čočku přidáme do hrnce ke zbytku surovin, vše promícháme a nakonec zalijeme vývarem. Takto polévku vaříme cca 20 min do změknutí mrkve a čočky. 
  3. Poté polévku rozmixujeme v hladký krém, do kterého vmícháme arašídové máslo. 
  4. Dochutíme solí, pepřem a sušeným koriandrem. 

Pokud zrovna nic nestíhám, nebo jsem zkrátka líná připravovat nějakou pracnou laskominu, čočkovou polévku mám vždy v tajném šuplíku excelentních receptů, které mám za půl hodinky připravené k servírování. Suroviny seženete za pár kaček, budete dlouho sytí, a navíc si neskutečně pochutnáte.