Krtkův dort

25.04.2021

Porce: 12 kousků 
Doba přípravy: 1 h 30 min 

Na korpus: 

  • 1/2 hrnku změklého rostlinného másla
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1 rozmačkaný banán 
  • 1 a 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžička jablečného octa
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1/4 hrnku holandského kakaa
  • špetka soli 
  • 2/3 hrnku rostlinného mléka

Na krém: 

  • 2 plechovky kokosového mléka (tuhá část) 
  • 4 lžíce rostlinného mléka
  • 1 ztužovač šlehačky 
  • strouhaná čokoláda 
  • agave sirup 

Dále

  • 2 - 3 banány 
  • jahody na ozdobu 

Postup přípravy: 

  1. Do jedné misky si prosejeme sypké ingredience a v druhé rozmačkáme banán a přidáme ostatní mokré suroviny. 
  2. Obě směsi spolu propracujeme, dokud nám nevznikne hladké těsto. To vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a vymazané tukem. 
  3. Pečeme na 180 °C cca 35 min. Poté necháme korpus úplně vychladnout! 
  4. Mezitím si vyšleháme krém z tuhé části kokosového mléka, sladidla, ztužovače, trošky mléka a nastrouhané čokolády. Necháme ho chvilku odležet. 
  5. Vychladlý korpus si vydlabeme (tuto část rozdrobíme na drť) a dospodu vložíme nakrájený banán. Poté vrstvíme všechen krém a nakonec posypeme rozdrobeným korpusem, který jsme si schovali po vydlabání dortu. 
  6. Dort necháme nejlépe přes noc chladit. 

Není nad domácí krtkův dort. A tento byl naprosto dokonalý. Jiných komentářů netřeba. Nutno vyzkoušet. Mňam!