Plněný žampion portobello 

15.08.2019

Porce: 2
Doba přípravy: 20 min

Suroviny: 

  • 2 velké klobouky portobello žampionů 
  • 1 balíček uzeného tofu
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • hrst nakrájeného pórku
  • 1\2 malé cukety
  • 1 lžíce oleje 
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce lahůdkového droždí 

Postup přípravy: 

  1. Portobella si očistíme a vydlabeme vnitřek i s nožičkou. Potřeme je olejem z obou stran a pořádně osolíme a opepříme, jako bychom připravovali steaky. Dáme je péct na 200°C na 15 minut. 
  2. Uzené tofu si rozdrobíme, smícháme ho s pórkem a na kostičky nakrájenou cuketou. Směs podusíme na pánvi s trochou vody, sojovou omáčkou a kečupem. Dosolíme a opepříme dle chuti. 
  3. Takto opečené žampiony naplníme směsí s tofu a zasypeme lahůdkovým droždím. Klobouky dáme ještě na 5 péct a servírujeme se salátkem.

Salátek: 

  • 1 hrnek vařeného kuskusu
  • hroznové víno 
  • salát kadeřávek (2 velké hrsti) 
  • zálivka: 3 lžíce balsamica, 1 lžíce kremžské hořčice, 3 lžíce olivového oleje, půl lžičky soli a pepře

Jestli už vás nebaví neustálé popichování masožravců, kteří si myslí, že je vaše kuchyně chudá a nudná, dejte jim ochutnat tuto baštu, která vás nadchne svou masitou konzistencí a perfektní kořeněnou chutí. Mám otestováno na svých pokusných morčatech, že se bude olizovat nejeden milovník steaků.