Plněný žampion portobello
15.08.2019
Porce: 2
Doba přípravy: 20 min
Suroviny:
- 2 velké klobouky portobello žampionů
- 1 balíček uzeného tofu
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce sojové omáčky
- hrst nakrájeného pórku
- 1\2 malé cukety
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
- 1 lžíce lahůdkového droždí
Postup přípravy:
- Portobella si očistíme a vydlabeme vnitřek i s nožičkou. Potřeme je olejem z obou stran a pořádně osolíme a opepříme, jako bychom připravovali steaky. Dáme je péct na 200°C na 15 minut.
- Uzené tofu si rozdrobíme, smícháme ho s pórkem a na kostičky nakrájenou cuketou. Směs podusíme na pánvi s trochou vody, sojovou omáčkou a kečupem. Dosolíme a opepříme dle chuti.
- Takto opečené žampiony naplníme směsí s tofu a zasypeme lahůdkovým droždím. Klobouky dáme ještě na 5 péct a servírujeme se salátkem.
Salátek:
- 1 hrnek vařeného kuskusu
- hroznové víno
- salát kadeřávek (2 velké hrsti)
- zálivka: 3 lžíce balsamica, 1 lžíce kremžské hořčice, 3 lžíce olivového oleje, půl lžičky soli a pepře
Jestli už vás nebaví neustálé popichování masožravců, kteří si myslí, že je vaše kuchyně chudá a nudná, dejte jim ochutnat tuto baštu, která vás nadchne svou masitou konzistencí a perfektní kořeněnou chutí. Mám otestováno na svých pokusných morčatech, že se bude olizovat nejeden milovník steaků.