Raw kuličky 

18.12.2019

Jestli je něco skutečně zázračným lékem na hlad a chuť, jsou to právě tyto kuličky. Nesmí chybět na žádné vánoční tabuli a určitě je uvítáte i kdykoliv během roku, když dojdou nápady na zdravé mlsání. 

Raw kakaovo - citronové kuličky s mandlemi

Porce: 25 kuliček
Doba přípravy: 10 min 

Suroviny: 

  • 7 měkkých sušených fíků 
  • 1/2 - 1 hrnek mandlové mouky
  • 1/2 hrnku jemně nadrcených mandlí (pro trochu křupání)
  • 4 lžíce mletého lněného semínka
  • 4 lžíce tuhého kokosového oleje
  • 4 lžíce raw kakaa
  • 1 lžička skořice
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 3 lžíce tekutého sladidla 
  • kůra z 1 citronu

Postup přípravy: 

  1. Fíky dáme společně se sladidlem a citronovou šťávou do výkonného mixéru a necháme je rozmixovat do konzistence hladké pasty.
  2. Poté přidáme zbylé ingredience a v mixéru je na nízký výkon necháme propracovat. 
  3. Z vzniklého těsta tvarujeme menší kuličky a necháme v chladném místě ztuhnout. 

Raw matcha tea kuličky 

Porce: 15 kuliček
Doba přípravy: 10 min

Suroviny: 

  • 1/2 hrnku kešu 
  • 1/4 hrnku mandlí
  • 4 měkké fíky
  • 1 lžička Matcha zeleného čaje + na obalení 
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce tekutého sladidla
  • 2 lžíce kokosového oleje

Postup přípravy: 

  1. Ve výkonném mixéru rozemeleme ořechy na jemnou mouku. Do ní přidáme zbytek suchých ingrediencí. 
  2. Do sypké části přidáme zbytek surovin a v mixéru propracujeme. 
  3. Těsto formujeme do menších kuliček, které obalujeme v Matcha prášku. Necháme ztuhnout na chladném místě

Exotické opilé koule (skoro raw) 

Porce: 15 kuliček
Doba přípravy: 10 min 

Suroviny: 

  • 2 měkké fíky 
  • 5 měkkých sušených meruněk
  • 2 lžíce tekutého sladidla
  • 1/2 hrnku mletých mandlí 
  • 1/4 hrnku mletého kokosu
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce goji
  • 4 lžíce rumu 
  • kokosové plátky na obalení 

Postup přípravy: 

  1. Meruňky, fíky, goji a zbylé tekuté ingredience rozmixujeme do hladké pasty, do té vmixujeme ořechovou mouku a kokos. 
  2. Můžeme přidat do těsta i pár větších kousků goji a mandlí. 
  3. Tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosových plátcích. Skladujeme v chladném místě, kde necháme těsto ztuhnout.