Raw perníčky ze 3 ingrediencí

14.12.2020

Porce: 1 velký plech perníčků 
Doba přípravy: 30 min + sušení 

Suroviny: 

  • 1 hrnek datlové pasty (nebo hrnek rozmixovaných datlí) 
  • 1 hrnek strouhaného kokosu 
  • 1 lžička skořice 
  • + hořká čokoláda na ozdobení 

Postup přípravy: 

  1. Strouhaný kokos si nameleme na hrubší mouku, do které přidáme skořici. 
  2. Připravenou suchou směs propracujeme rukama s datlovou pastou v kompaktní hmotu. Tu si rozdělíme na 6 částí, které postupně rozvalujeme na placky. 
  3. Můžeme začít vykrajovat cca 5 mm perníčky, které naskládáme na pečicí papír a necháme alespoň 10 h sušit. Můžeme je sušit na topení nebo v troubě na 45 °C. 

Ne, není to žert. I ze 3 jednoduchých surovin lze vykouzlit naprosto dokonalé originální vánoční cukroví. Příprava je nenáročná, zvládne ji i úplný začátečník, a navíc tento druh vánočních laskomin nijak nepřekazí vaše plány na štíhlou linii.