Řepová čoko bábovka 

16.01.2020

Porce: 12 kusů (1 bábovka) 
Doba přípravy: 1 h 20 min

Suroviny: 

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 3/4 hrnku holandského kakaa
  • 1 a 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku 
  • 1 lžička soli 
  • 2 hrnky pyré z vařených řep (cca 6 vařených řep) 
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 3/4 hrnku rostlinného jogurtu (nebo jablečného pyré) 
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje

Postup přípravy: 

  1. Předem uvařené řepy rozmixujeme ve výkonném mixéru na hladké pyré. To smícháme se zbytkem tekutých surovin. 
  2. Do vedlejší misky si připravíme všechny sypké ingredience a dobře je spolu promícháme. 
  3. Obě směsi spolu opatrně propracujeme vařečkou v tekuté těsto, které vlijeme do větší vymazané bábovkové formy. 
  4. Pečeme cca 1 h na 180 °C. Bábovku kontrolujeme, jestli příliš nehnědne. Případně ji přikryjeme v troubě alobalem.

Pokud už nevíte, jak do svých strávníků dostat zeleninu, nezoufejte. V této čokoládové bombě nemají šanci pocítit jakýkoliv náznak skrytého nebezpečí. Jestli tedy máte doma vybíravé a věčně žbrblající jedince, vyzkoušejte jim ráno ke kávičce nebo horkému kakau naservírovat řepovou bábovku. Jen se smiřte s tím, že na vás už asi kousek nezbude.