Seitanová roláda

31.05.2020

Porce: 5
Doba přípravy: 2 h

Suroviny na seitan:

  • 1 kg hladké mouky (musí být s lepkem)
  • 500 ml vody

Suroviny na vaření seitanu:

  • 2 zeleninové bujóny
  • 2 l vody
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 oloupaná cibule

Náplň: 

  • hrst sušených rajčat
  • 1 bloček uzeného tofu
  • čerstvá petrželka 

Postup přípravy: 

  1. Seitan připravíme podle receptu ZDE, jen ho nijak nekrájejte, ale z hotové hmoty vytvoříme velkou placku a vaříme v prostorném hrnci stejnou dobu jako původní recept. 
  2. Po uvaření ho nechte okapat a vychladnout.
  3. Do náplně si uděláme tofu vajíčka (smažíme tofu se špetkou kurkumy, solí a pepřem) a plníme jimi hotový seitan společně se sušenými rajčaty a petrželkou. 
  4. Roládu nasolíme, zajistíme párátky, zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C cca 45 - 50 min. 
  5. Kontrolujeme dobu pečení dle výkonnosti trouby. 

Musím uznat, že tento recept je trochu technický oříšek. Určitě se hodí spíše pro ostřílené kuchařky, které si umí poradit i s hmotou jako je seitan. Výsledek ale rozhodně stojí za tu námahu. Suroviny navíc pořídíte za pár kaček a seženete je i v běžné sámošce.