Sojové výpečky

14.04.2020

Porce: 2 
Doba přípravy: 1 h 30 min

Suroviny: 

  • 1 balíček sojových kostek 
  • 1 zeleninový bujón 
  • 4 stroužky česneku 
  • 2 střední cibule 
  • sojová omáčka, pepř, sůl, paprika, olej 

Postup přípravy: 

  1. Sojové kostky uvaříme ve vodě ochucené bujónem, cca lžící sojové omáčky a jiným kořením dle chuti. Vodu si poté necháme na podlévání. 
  2. Okapané kostky potřeme olejem, okořeníme solí, pepřem a například paprikou a zasypeme nahrubo nakrájenou cibulí a česnekem. 
  3. Pečeme v pekáčku cca 1 h na 180 °C. Každých 15 min podlijeme vodou z kostek. Servírujeme s knedlíkem a zelím. 

Tahle chlapácká česká klasika je výtvorem mého přítele, kterému se zastesklo po mastné hubě od nedělního oběda. Ačkoliv upřednostňuji lehčí jídla, jednou za čas si ráda zaprasím a dopřeji si veganskou variantu všemi milovaných výpečků, které si určitě zamilujete taky. Jen pozor, jsou děsně návykové!