Těstoviny s dýňovou omáčkou

19.09.2021
Porce: 4

Doba přípravy: 30 - 45 min

Suroviny: 

  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 1 stonek čerstvého rozmarýnu (1/2 - 1 lžička sušeného rozmarýnu)
  • 1 stonek čerstvého tymiánu (1/2 - 1 lžička sušeného tymiánu)
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 plechovka kokosového mléka light
  • 2 hrnky dýňového pyré
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře a chilli
  • 250 g těstovin
  • upgrade: vegan parmezán Violife

Postup přípravy: 

  1. Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli a česnek dozlatova a poté přidáme bylinky - rozmarýn a tymián. Necháme je rozvonět a následně základ zasypeme moukou. Tak nám vznikne jíška, do které přidáme kokosové mléko, připravené dýňové pyré a zeleninový vývar. Dobře promícháme.

  2. Směs ochutíme solí, pepřem a chilli a když je cibulka změklá, směs rozmixujeme v hladkou omáčku, do které vsypeme 250 g neuvařených těstovin. 

  3. Necháme vše cca 20 - 30 min probublávat na mírném plameni, dokud nejsou těstoviny al dente. Nakonec můžeme přidat vegan parmezán. 

Jestli si na podzim něco rádi dopřejeme, jsou to tyto luxusní těstoviny s krémovou dýňovou omáčkou. Máte navařeno za půl hodiny, a navíc vám bude na přípravu stačit jeden kastrol. Pokud máte rádi husté smetanové omáčky, tyto těstoviny si zamilujete!