Tofu kapr

13.12.2020

Porce: 2
Doba přípravy: 45 min

Suroviny: 

  • 1 balení tofu natural 
  • 2 nori řasy 
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • sůl a pepř 
  • strouhanka 
  • těstíčko na obalování (pár lžic mouky, trochu vody, kurkuma a sůl)
  • olej na smažení 

Postup přípravy: 

  1. Z tofu pořádně vymačkáme přebytečnou vodu, poté ho nakrájíme na 4 stejně velké kousky. Do nich následně vykrájíme malé rýhy. 
  2. Kousky řádně osolíme a lehce pokapeme sojovou omáčkou. Jednu řasu v mixéru nadrtíme na hrubší prášek a plátky posypeme. Takto připravené tofu obalíme v lehce navlhčené řase nori a necháme ho vychladit v lednici.
  3. Smícháme si těstíčko na obalování, do kterého namočíme připravené kapříky. Následně je vložíme do strouhanky a obalíme. 
  4. Smažíme na neutrálním oleji z obou stran, dokud není strouhanka zlatá. 

Letošní Vánoce u nás proběhnou ve znamení kapra. Abychom ale ušetřili jeden nevinný rybí život, musela jsem opět experimentovat. Pokud nejste zrovna příznivci tofu, nemusíte se obávat, v tomhle "přestrojení" ho skutečně nepoznáte a pochutnáte si na něm stejně jako na vánočním kaprovi. Navíc vypadá po usmažení skoro identicky, takže snadno přelstíte i vaše strávníky nebo potěšíte jiné listožrouty.