Matcha bábovka

22.04.2020

Porce: 1 menší bábovka
Doba přípravy: 45 min 

Suroviny

  • 80 g erythritolu (nebo cukru) 
  • 40 g vanilkového cukru (2 balení) 
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 150 ml kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 1 lžíce octa
  • nastrouhaná kůra z 1 limetky
  • 3 lžíce rostlinného jogurtu 
  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 lžičky matcha tea 
  • 1 balíček kypřicího prášku
  • 1 balení kandované citronové kůry 

Postup přípravy: 

  1. Cukry necháme přejít varem s olejem a rostlinným mlékem v menším kastrůlku.
  2. Do vedlejší mísy si přesejeme mouku, matchu, a kypřicí prášek a sypkou směs smícháme s převařenou směsí. 
  3. Přidáme lžíci octa, kandovanou kůru a čerstvou kůru z limetky a lehce vmícháme do těsta. 
  4. Pečeme v bábovkové formě vymazané a vysypané strouhankou cca 30 min na 190 °C. Po upečení necháme vychladnout a poté vyklopíme a posypeme směsí cukru a matcha tea 1:1 

Nevšední kombinace v době karantény ovládly moji kuchyni. Už jsem nevěděla, jak z nudy ven, pustila jsem se proto do nových experimentů, které jsem už dlouho chtěla zkusit. Tentokrát jsem poslechla přání přítele, který si vyprosil matcha bábovku a byla jsem naprosto nadšená. Chuťově je vynikající, vláčná a šťavnatá díky kandovanému ovoci. Pokud chcete také vyzkoušet v kuchyni něco nového, neváhejte a pusťte se do experimentování z čajem matcha.